Het welbekende Ralph Lauren polo

Ralph Lauren

Het merk Ralph Lauren, wat te herkennen is aan de paard-met-ruiter-logo, is een modemerk wat tegenwoordig vrijwel iedereen kent. Het merk is het meest bekend om zijn Ralph Lauren polo maar produceert ook schoenen, parfums, huishoudelijke artikelen en andere accessoires. Naast het kleding merk van Ralph Lauren, is hij ook bekend geworden door de verzameling aan zeldzame auto’s die Ralph Lauren in zijn bezit had en waarvan sommige zijn tentoongesteld in musea. Maar wat maakt het merk zo uniek en hoe werd het merk zo groot?

Polo’s

Door de interesse van Ralph Lauren in sport, noemde hij zijn eerste kledinglijn voor heren polo’s by Ralph Lauren oftewel de bekende Ralph Lauren polo. Hij leverde zelf leveringen aan winkels. In 1969 werd zijn herenkleding lijn verkocht in het warenhuis Bloomingdale’s. Ralph Lauren was hierbij ook de eerste ontwerper dat een eigen plekje kreeg in de winkel van Bloomingdale’s. kort daarna, in 1971, werd een volledige dameskleding gelanceerd. Het logo van Ralph Lauren met de polospelers (paard met ruiter logo) op de borst, heeft ervoor gezorgd dat de kledinglijn een preppy look creëert. In 1978 werd de eerste Ralph Lauren geur gelanceerd eerst voor dames en later ook voor heren. In 1981 ging Ralph Lauren internationaal en opende zijn eerste winkel in Engeland.

Verdwijning van Ralph Lauren?

Ralph wist goed de leiding te hebben over zijn bedrijf. In het begin van de jaren negentig leek het echter niet goed te gaan met het bedrijf. Ralph Lauren was aan het herstellen van een goedaardige hersentumor. Tijdens de afwezigheid van Ralph, miste het visie en de goede leiding. Hierdoor had het bedrijf grote moeite om uit de verliezen te blijven. Uiteindelijk werd een deel van het bedrijf over gekocht. Later heeft Ralph het aandeel teruggekocht. Eind jaren negentig was Ralph Lauren volledig hersteld en werd naast zijn functie als hoofdontwerper ook CEO.