Zorg voor een veilige werkomgeving met een veiligheidstraining

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het creëren van een veilige werkplek. Logisch, want werknemers brengen heel wat tijd door op de werkvloer. Indien er niet op een veilige manier gewerkt kan worden, is de kans op verwondingen of gevaarlijke situaties groot. Wanneer jouw bedrijf te maken krijgt met een dergelijke situatie, weet een groot deel van het personeel niet wat zij moet doen. Dit kan uiteindelijk zelfs fatale gevolgen hebben. Met behulp van een veiligheids-training voorkom je dit.
Hoe ziet een veiligheidstraining eruit?
Veiligheidstrainingen zijn er in verschillende varianten. De bekendste twee zijn de bedrijfshulpverlening (BHV) en Eerste Hulp bij Ongelukken (EHBO). Cursisten die deelnemen aan deze veiligheids-trainingen, leren hoe zij moeten handelen in gevaarlijke situaties. Hierbij kun je onder meer denken aan een brand of een bedrijfsongeval. Er is aandacht voor brandbestrijding, er worden levensreddende handelingen geoefend en cursisten leren over vitale functies en diverse letsels. Hoe meer mensen binnen een bedrijf een veiligheidstraining volgen, hoe groter de kans dat een gevaarlijke situatie in de kiem gesmoord wordt. 
Veiligheidstraining op locatie
Heb jij een eigen bedrijf en wil jij jouw medewerkers de mogelijkheid bieden een veiligheidstraining te volgen? Dan kun je hiervoor bij G4S terecht. G4S geeft veiligheidstrainingen op verschillende locaties in Nederland. Wil jij jouw hele personeelsbestand in één keer aan een training onderwerpen? Dan kan G4S ook een veiligheidstraining op locatie verzorgen. Dit geldt zowel voor de basis- als voor de herhalingscursus. Op deze manier hoeven jouw personeelsleden dus niet de deur uit om een veiligheidstraining te volgen.