Een streepje voor met VCA basisveiligheid

vca basisveiligheid

Wie een veilige werkomgeving wil creëren, moet eens kijken naar een VCA basisveiligheid. Je vindt meer informatie hierover op deze website. Je vindt hier trainingen voor een VCA basisveiligheid certificaat. Dit is geen vereiste volgens de wet, maar je kunt met zo’n certificaat wel aantonen dat je je bewust bent van de veiligheidsrisico’s van je werk, ongeacht welke branche of werkzaamheden. Je hebt hier dus als werkgever baat bij voor je werknemers, maar ook als individuele werknemer heb je profijt van een VCA basisveiligheid. 

VCA basisveiligheid training, examen en certificaat

Je vindt op de site een aantal manieren om de VCA basisveiligheid training te volgen. Als je denkt dat je de lesstof en kennis wel beschikt, is het ook mogelijk om enkel een examen te boeken. Nadat je het examen behaalt, krijg je een VCA basisveiligheid certificaat. En dat staat mooi op je CV of geeft je een streepje voor ten opzichte van andere werknemers. Daarom is een VCA basisveiligheid een waardevolle investering, die relatief weinig kost. De precieze kosten hangen af van hoe je de training wil volgen. Het examen zelf kost daarnaast ook geld. 

vca basisveiligheid

Klassikale training, een boek of e-learning

Een klassikale training kost het meeste, maar heeft uiteraard voordelen ten opzichte van individueel leren. Je hebt een docent en kunt dingen bespreken die je niet begrijpt bijvoorbeeld, of overleggen met medecursisten. Daarnaast zijn er twee goedkopere opties: leren uit een boek of via een e-learning traject. Qua kosten zijn deze twee opties nagenoeg hetzelfde. Het is maar net wat je prettiger vindt: een boek of een scherm. Bekijk op deze website wat je opties zijn voor de VCA basisveiligheid.