Waarom je zwemluiers in huis moet hebben!

zwemluiers

Met extra zwemluiers voorkom je verrassingen

Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. We waren met z’n viertjes op vakantie in een hotel dat gelegen was in Hoog Sauerland in Duitsland. Een mooi hotel met binnenin een zwembad, waarvan we met z’n vieren dus ook gebruik van maakten. De kleinste meid van ons stapte al aardig in de rondte, maar was nog niet zindelijk en dat hebben we geweten.

We hadden plotseling het zwembad voor ons alleen en voor ik het in de gaten had stond de kleine al op de kant en zat ze te pielen aan haar zwembroekje, waardoor het restantje ook nog is op de grond viel. Je begrijpt wel dat je als ouder in zo’n situatie behoorlijk ongemakkelijk kunt voelen. Nu bestonden er in de tijd dat het ons overkwam geen zwemluiers, de eersten kwamen in april 2000 pas op de markt. Nu kan ik alleen maar adviseren: Neem ze altijd mee voor op vakantie of waar dan ook!

zwemluiers

Het gaat infectie veroorzakende ziektekiemen tegen

Uit onderzoek is gebleken hoe goed zwemluiers het zwemwater kunnen beschermen tegen infectie veroorzakende ziektekiemen van uitwerpselen. Overigens wordt hier wel vaste ontlasting mee bedoeld. Deze luiers kunnen wel ontlasting bevatten, maar als je kind last heeft van bijvoorbeeld ‘cryptosporidiose’ wat veroorzaakt wordt door de darm parasiet Cryptosporidium is het een ander verhaal.

Deze bacterie wordt juist geassocieerd met recreatieve wateractiviteiten en komt steeds meer voor hoe verder je in het zomerseizoen bent. Dus kortom: Deze speciale luiers zijn een perfecte bescherming tegen een gewoon drolletje, maar niet tegen spuitpoep. Bij diarree zul je merken dat ook deze luiers na een paar minuten zullen gaan lekken. Het is sowieso aan te bevelen voor mensen(groot of klein) met diarree uit het zwembad te blijven.

Vergeet ze nooit

luiers waarin gezwommen kan worden zijn belangrijk, zelf voor peuters die zindelijk zijn. Er wordt veel nadruk gelegd op het zindelijk maken van onze kinderen, met het idee dat ze nooit een keertje terugvallen. Zindelijk of niet, de kleine kan een foutje maken. Dan is het toch wel zo fijn dat ze een luier om hebben waarmee ze het water mee in kunnen.

Kinderen kunnen zo in de ban van het spelen zijn, dat tussendoor naar het potje even geen tijd voor is. Dit is ook vaak de reden dat ongelukjes op het moment van plezier gebeuren. Wat ook van belang is de luier regelmatig te controleren of er niets in zit, zodat iedereen tevreden blijft, dus ook de zwembadexploitanten.