Cursus administratie volgen

Cursus administratie

Met een cursus administratie zorg jij ervoor dat je niet alleen de juiste vaardigheden leert, maar heb je ook een streepje voor op andere sollicitanten voor een administratieve functie. Kijk bijvoorbeeld bij Fabius opleidingen. Je kunt hier een cursus administratie volgen in 30 weken. Wanneer je dit wil doen als onderdeel van een re-integratietraject, dan kun je dit zelfs in de helft van de tijd doen. Dan heb je wel meer lessen per week. In de gewone cursus administratie heb je één les per week, bij een re-integratietraject zijn dat er twee. 

Lessen en locaties

Eén les duurt drie uur en je kunt zelf kiezen of je deze in de ochtend of in de avond wil volgen. Naast de les zul je wel huiswerk moeten maken. Je volgt dus 30 lessen, of je dit nu in 30 weken of 15 weken doet. Met meer dan 50 leslocaties kun je ongetwijfeld bij jou in de buurt de cursus administratie volgen. Bovendien hoef je niet elke dag naar de leslocatie. Bekijk deze pagina voor alle mogelijkheden voor de startdata en leslocaties van de cursus administratie. 

Cursus administratie

De cursus inhoudelijk

In de cursus administratie wordt aandacht gegeven aan vijf onderdelen. De meest basis onderdelen zijn toetsenbordvaardigheid en MC Office. Hierbij leer je snel werken met de computer en de programma’s Outlook, Word en Excel. Daarnaast leer je in de cursus administratie over kantoorpraktijk, zoals gesprekstechnieken en social media, maar ook baliewerkzaamheden en basisvaardigheden taal en rekenen. Daarna worden de programma’s van MS Office en taal en rekenen in meer detail behandeld.