kenmodule wettelijke rente

Rekenmodule Wettelijke rente

De rekenmodule wettelijke rente is handig wanneer je als bedrijf aanmaningen moet sturen naar bedrijven die hun facturen te laat hebben betaald. Zoals bekend is het best lastig om de debiteurenadministratie van een bedrijf goed op te zetten en bij te houden. Goede software kan daarbij erg nuttig zijn. Maar toch zal elk bedrijf af en toe te maken krijgen met een zakelijke klant, die zijn rekeningen niet op tijd betaalt. Je moet daar op een juridisch correcte wijze mee omgaan. Want als er een klein foutje wordt gemaakt kan je dat duur komen te staan als je uiteindelijk betaling via de rechter wilt afdwingen.

Rekenmodule Wettelijke rente

Wanneer wettelijke rente in rekening brengen?

Wettelijke rente mag in rekening worden gebracht als er sprake is van aanmaningen. Het is best lastig om te bepalen welke rentepercentages gebruikt mogen worden en hoe hoog de bedragen zijn als je de aanmaning verstuurt. Bij wijze van service heeft CBMK, specialist in incasso’s, een handige rekenmodule wettelijke rente op de site gezet. Door het factuurbedrag, de factuurdatum, het soort rente, en de datum tot wanneer deze rente moet worden geheven in te voeren, wordt door de rekenmodule wettelijke rente de hoogte van het rentebedrag automatisch uitgerekend.

Altijd wettelijke rente berekenen

Hoe het traject dat tot betaling leidt verloopt doet er niet toe. Je moet altijd wettelijke rente in rekening brengen. Wees daar consequent in, want als een zaak voor de rechter komt gaat het om behoorlijk lange trajecten. Over die volledige periode mag je met de rekenmodule wettelijke rente dus een bedrag berekenen. Daarbij kan het gaan om flinke bedragen gaan. Ook als wordt gekozen voor een oplossing in de vorm van een betalingsregeling, die veel korter duurt, is het toch goed om de rekenmodule wettelijke rente te gebruiken.