RVS bevestigingsmaterialen op boten

RVS bevestigingsmaterialen op boten

Op je boot ben je natuurlijk bewust van wat voor schade water of zelfs zout water kan aanrichten. Dan kies je voor RVS, want dat is een veilige keuze. Het is alleen niet zo dat RVS niet roest. Je moet je RVS bevestigingsmaterialen op boten daarom goed onderhouden om te voorkomen dat er schade en roest kan ontstaan. Daar kun je hier meer over lezen en je kunt de link volgen om uitgebreid verder te lezen over RVS bevestigingsmaterialen op boten. 

RVS bevestigingsmaterialen op boten

Zee en zout

De zee heeft natuurlijk zoutwater. Dat zoute water tast allerlei dingen aan, zo ook RVS bevestigingsmaterialen. Maar het is niet alleen het zoute water dat risico’s vormt. De zoute lucht kan ook flinke schade aanrichten en die heb je nu eenmaal op zee en aan de kust. Het is heel belangrijk om je RVS materialen te spoelen met zoet water. Het liefst zo snel mogelijk nadat het RVS in aanraking is geweest met zout water. Zo spoel je als het ware het bijtende zout van de materialen af. Het is ook aan te raden niet aan je boot te werken aan de kust. Het liefst 25 kilometer van de kust af, zodat je de zoute lucht kunt vermijden. 

De term RVS

RVS bevestigingsmaterialen zijn van roestvast staal. Veel mensen denken dat RVS voor roestvrij staal staat, maar dat is dus niet helemaal juist. Er kan wel degelijk roest ontstaan op RVS materialen. Door regelmatig te spoelen houd je de RVS bevestigingsmaterialen op je boot in ieder geval in goede conditie.