Vespa snorscooter of bromscooter aanschaffen in Groningen?

Je hebt de keuze gemaakt, je gaat een brommer kopen. Je moet dan kiezen voor het merk; bijvoorbeeld een Vespa scooter, de manier van betalen; een scooter leasen of kopen en of het een snorfiets of bromfiets wordt. Die laatste keuze is belangrijk omdat je later niet de registratie van het voertuig kunt aanpassen. Wat is beter voor de wegen in Groningen; een snorscooter of een bromscooter?

Of je nu wilt snorren of brommen, online vind je het grootste assortiment en de beste deals, ook voor klanten in Groningen. Bekijk het zelf in de webshop.

Wat zijn de verschillen?

Snorfiets of snorscooter:

  •     Mag maximaal 25 km/u rijden.
  •     Je rijdt waar mogelijk op het fietspad binnen de bebouwde kom.
  •     Een helm dragen is niet verplicht.

Bromfiets of bromscooter:

  •     Mag maximaal 45 km/u rijden.
  •     Je rijdt binnen de bebouwde kom op de openbare weg, daarbuiten op het fietspad.
  •     Een helm dragen is verplicht.

Welke brommer kopen?

De voornaamste afweging is de vaste routes die je gaat rijden. Soms ben je met een langzame snorscooter sneller via het fietspad dan met de bromscooter via de openbare weg. Bij een 45 km model kun je afhankelijk van het merk en model ook kiezen voor een tweetakt motorblok, die zijn wat pittiger en geschikt voor de sportieve rijder. Er is geen objectief betere keuze, je zult zelf de pluspunten en minpunten moeten afwegen.

Bekijk alle mogelijkheden direct in de webshop, je kunt naast een snorfiets of bromfiets kopen ook kiezen voor een scooter leasen in Groningen.