Wat je allemaal kunt met matrassen van 80×210

matrassen 80x210

Wanneer je een bed uitzoekt, en dus een matras, dan moet je rekening houden met afmetingen. Er zijn namelijk eenpersoons bedden, tweepersoons bedden en van alles er tussenin. Matrassen van 80×210 bestaan bijvoorbeeld ook terwijl dit eigenlijk geen gangbare maat is. Ben jij benieuwd of deze matrassoort bij je past? Hier ontdek je een aantal handige toepassingen voor matrassen in deze maat. 

matrassen 80x210

De toepassingen van een matras

Een matras met een breedte van 80 centimeter is doorgaans alleen geschikt voor een enkel persoon. Dat wil niet zeggen dat je er niet alsnog met twee mensen in kunt slapen, maar het zal niet de meest comfortabele optie zijn. Een matras met deze maten is onder andere geschikt voor:

  • een kinderkamer: je koopt het matras wat betreft de lengte dan dus op de groei
  • een hostel: met een lengte van 210 centimeter kan vrijwel iedereen erin slapen
  • een hotel: ook in een hotel heb je soms een extra eenpersoonsbed op de kamer

Zoals je ziet is er dus een hoop dat je kunt doen met een eenpersoonsbed. Het is dan ook helemaal niet iets om over te slaan omdat je denkt dat bij volwassenen alleen het tweepersoonsbed een goed idee is. Ook in een smaller bed kunnen volwassenen prima en comfortabel slapen, als het matras maar ook lang genoeg is.

Een te kort matras

Nu denk je wellicht: met een lengte van 210 centimeter kan toch iedereen tot 2.10 meter erin slapen? Dat klopt niet helemaal. Een matras moet altijd tenminste tien centimeter langer zijn dan jijzelf om er goed en comfortabel in te kunnen liggen.